Na 2 plechy kokosek budete potřebovat:
3 bílky
špetka soli
150 g kvalitního strouhaného kokosu (Alnatura, Delmart apod.) - vyplatí se nešetřit
2 BIO vanilkové cukry
30 g moučkového cukru s vanilkou
50 g domácího medu
70 g tvarohu
Postup:
Předehřejte troubu na 150 °C a 2 plechy si potáhněte pečicím papírem. Bílky se špetkou soli ušlehejte elektrickým šlehačem do polotuha a přisypte moučkový cukr, vanilkový cukr a přidejte med. Z toho všeho vyšlehejte lesklý tuhý sníh. Nakonec opatrně vmíchejte tvaroh a kokos.
2 lžičkami tvarujte na plechu malé kokosky dostatečně daleko od sebe a pečte 20 min. Upečené kokosky nechte ideálně týden na balkoně tzv. "dojít". Tyhle skvělé tvarohové kokosky jsou však měkké hned!