Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

Články

RECEPT: Brokolicové karbanátky s pohankovou kaší

Příprava: 25 min
Počet porcí: 4 dětské, 3 dospělé
Označení: Vhodné pro vegetariány. S vhodnými ingrediencemi bezlepkové.

Ingredience

na kaši

  • 200 g pohanky lámanky
  • 1 lžíce/1 kostka BIO zeleninového bujónu Würzl

na 9 karbanátků

  • 200 g vařené brokolice v páře
  • 2 domácí vejce
  • 60 g jemných ovesných vloček v bio kvalitě
  • 1/2 červené cibulky
  • 1 lžíce/1 kostka BIO zeleninového bujónu Würzl
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce hrašky (lze použít i strouhanka)
  • špetka soli
  • 10 ml řepkového oleje
  • 20 g másla

Postup
Pohanku párkrát propláchněte studenou vodou, poté přidejte 350 ml vody, kostku zeleninového bujónu, špetku soli a přiveďte k varu. Za stálého míchání 3 min převařte a poté nechte stranou dojít pod pokličkou. Poté si připravte mísu a nadrobno do ní nakrájejte uvařenou brokolici (bez košťálu, dělá neplechu při formování placiček). Přidejte najemno nasekanou cibulku, 2 vejce, ovesné vločky, lžíci zeleninového bujónu, prolisovaný česnek a majoránku. Vše důkladně promíchejte a podle potřeby přisypte 1-2 lžíce hrašky nebo strouhanky, aby vznikla kompaktní směs. Navlhčenými prsty tvořte malé karbanátky které pokládejte na rozpálenou pánev s troškou oleje. Karbanátky spíše opékejte na sucho, než smažte (ideálně pánev zakryjte poklicí) a to zhruba 4 minuty z každé strany. Podávejte s plátkem másla, které se kaši krásně rozpustí a dochutí ji.