Příprava: 25 min
Počet porcí: 4 dětské, 3 dospělé
Označení: Vhodné pro vegetariány. S vhodnými ingrediencemi bezlepkové.
na kaši
- 200 g pohanky lámanky
- 1 lžíce/1 kostka BIO zeleninového bujónu Würzl
na 9 karbanátků
- 200 g vařené brokolice v páře
- 2 domácí vejce
- 60 g jemných ovesných vloček v bio kvalitě
- 1/2 červené cibulky
- 1 lžíce/1 kostka BIO zeleninového bujónu Würzl
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce hrašky (lze použít i strouhanka)
- špetka soli
- 10 ml řepkového oleje
- 20 g másla
Postup
Pohanku párkrát propláchněte studenou vodou, poté přidejte 350 ml vody, kostku zeleninového bujónu, špetku soli a přiveďte k varu. Za stálého míchání 3 min převařte a poté nechte stranou dojít pod pokličkou. Poté si připravte mísu a nadrobno do ní nakrájejte uvařenou brokolici (bez košťálu, dělá neplechu při formování placiček). Přidejte najemno nasekanou cibulku, 2 vejce, ovesné vločky, lžíci zeleninového bujónu, prolisovaný česnek a majoránku. Vše důkladně promíchejte a podle potřeby přisypte 1-2 lžíce hrašky nebo strouhanky, aby vznikla kompaktní směs. Navlhčenými prsty tvořte malé karbanátky které pokládejte na rozpálenou pánev s troškou oleje. Karbanátky spíše opékejte na sucho, než smažte (ideálně pánev zakryjte poklicí) a to zhruba 4 minuty z každé strany. Podávejte s plátkem másla, které se kaši krásně rozpustí a dochutí ji.