Nadýmání často komplikuje hubnutí. Pomohou vychytávky v jídelníčku a babské rady
BLOG Jezte chytře webu jogadnes.cz: Kolagen a jeho potenciál v otázkách zdraví kloubů a pokožky
BLOG Jezte chytře webu jogadnes.cz: Velikonoční zvyky, tipy na zdravější pokrmy a recept na lehčího beránka
BLOG Jezte chytře webu jogadnes.cz: Proč ty můžeš a já ne?
BLOG Jezte chytře webu jogadnes.cz: Těhotenství: Máte-li možnost, připravte se!
BLOG jezte chytře na webu jogadnes.cz: Novoroční zamyšlení: Co to vůbec je „jíst zdravě“?
BLOG Jezte chytře na webu jogadnes.cz: Několik rad pro vánoční nakupování a pečení aneb hlavně ať vítězí kvalita
Reportáže v pořadu Polopatě:
2) Droždí, kypřicí prášek, rozinky
Článek na zdravě.cz: Tuky pro vánoční pečení: Naučte se rozpoznat druhy másla a jeho alternativy
BLOG Jezte chytře na webu jogadnes.cz: Proč je tučný kravský jogurt lepší než sójová náhražka
BLOG Jezte chytře na webu jogadnes.cz: Podzim aneb jak zahřát tělo a posílit imunitu pomocí jídla a doplňků stravy
BLOG Jezte chytře na webu jogadnes.cz: Září jako brána podzimu. Víte, jak jste na tom s hladinou vitamínu C ve vašem těle?
BLOG Jezte chytře na webu jogadnes.cz: Základní desatero o pitném režimu
BLOG Jezte chytře na webu jogadnes.cz: Bílkovinová mánie – proč jsou tak lákavé a jak se nenechat nachytat?
jogadnes.cz: Nootropika aneb povolený hack pro nás mozek
BLOG Jezte chytře na webu jogadnes.cz: Jak si nezkazit dovolenou u moře obavami z dopadů all inclusive
BLOG Jezte chytře na webu jogadnes.cz: Tři jednoduché změny, které vám pomohou zhubnout aneb Převezměte odpovědnost za své tělo
Šťastnější díky jídlu: hitparáda potravin, z nichž se tělo vyrobí více hormonu štěstí serotoninu
Červeným vínem i jahodami proti Parkinsonově chorobě: jak pomáhají látky flavonoidy
Bílkoviny v moči mohou ukazovat na virózu, vysoký tlak i nádor: jak se jich zbavit přírodní cestou
Dejte si sklenici vody a udělejte si seznam aneb Co udělat ještě před snídaní, abyste měli lepší den
Problém mokrých kalhotek: Při inkontinenci vám můžou pomoci bylinky, třeba skořice či kopřiva
PODCAST: Rozhovor s Ivou Frühlingovou na téma poruchy příjmu potravy na Radiu Expres FM
Nečekejte na žízeň, i v zimě hrozí dehydratace! Proč a jak jí předcházet? Radí biochemička Michaela Bebová
Audio záznam rozhovoru na Český rozhlas DVOJKA s Patricií Strouhalovou si můžete poslechnout ZDE
Výživářky radí, jak v lednu odlehčit jídelníček
Specifika jídelníčku lidí s hepatitidou: Co ano a co nesmíte
Zdravé zimní večeře: recepty od odbornic
Rozhovor v SAMA DOMA – Vodní hospodářství těla
Fetální alkoholový syndrom. Jak ohrožuje miminko v břiše?
Je to kuchařka, nebo průvodce zdravým stravováním? Obojí! Kromě 90 sezónních receptů totiž v knize najdete celou řadu srozumitelných návodů a tipů, jak jíst zdravě. Pomocí kuchařky si snadno sestavíte vyvážený jídelníček, můžete jí ale i jen tak listovat a objevovat přitom nové chutě a zdravé kombinace.
Ukážeme vám, že naše recepty nejsou žádná věda. Jednotlivé stránky plné překvapivého obsahu a nádherných fotografií vás hravou formou postupně vedou k tomu, abyste se naučili přemýšlet o skladbě jídla na talíři, výběru surovin nebo velikosti porcí. Většinu jídel připravíte do 30 minut – ze surovin, které seženete v běžném obchodě.
Kuchařka je plná inspirace pro vaření a přípravu jídel během jarního období a po úspěšných předchozích kuchařkách ze série Jak jíme zdravě je tento titul čtvrtým a závěrečným dílem edice. Na knize s námi spolupracovala odbornice na výživu RNDr. Michaela Bebová alias Biochemička.
Novinka z edice nejprodávanějších kuchařek Jíme zdravě je tady! Je to kuchařka, nebo průvodce zdravým stravováním? Obojí! Kromě 90 sezónních receptů totiž v knize najdete celou řadu srozumitelných návodů a tipů, jak jíst zdravě. Pomocí kuchařky si snadno sestavíte vyvážený jídelníček, můžete jí ale i jen tak listovat a objevovat přitom nové chutě a zdravé kombinace.
Ukážeme vám, že naše recepty nejsou žádná věda. Jednotlivé stránky plné překvapivého obsahu a nádherných fotografií vás hravou formou postupně vedou k tomu, abyste se naučili přemýšlet o skladbě jídla na talíři, výběru surovin nebo velikosti porcí. Většinu jídel připravíte do 30 minut – ze surovin, které seženete v běžném obchodě.
Kuchařka je plná inspirace pro vaření a přípravu jídel během zimního období, přímo navazuje na knižní tituly Jak jíme zdravě v létě a na podzim. Na knize s námi i tentokrát spolupracovala odbornice na výživu RNDr. Michaela Bebová alias Biochemička.
Anotace
Kuchařka, nebo průvodce zdravým stravováním? Obojí! Kromě 94 sezónních receptů totiž v knize najdete celou řadu srozumitelných návodů a tipů, jak jíst zdravě. Zbrusu nový koncept je plný inspirace, překvapivého obsahu a nádherných fotografií, které vás hravou formou postupně vedou k tomu, abyste se naučili přemýšlet o skladbě jídla na talíři, výběru surovin nebo velikosti porcí.
Pomocí knihy si snadno sestavíte vyvážený jídelníček, můžete jí ale i jen tak listovat a objevovat přitom nové chutě a zdravé kombinace. Ukážeme vám, že naše recepty nejsou žádná věda – většinu jídel připravíte do 30 minut, a to ze surovin, které seženete v běžném obchodě.
Kuchařka plná podzimně laděných receptů přímo navazuje na Jak jíme zdravě v létě a skvěle tak rozšíří vaši sbírku – ať už hledáte nové recepty, nebo chcete proniknout do principů zdravého stravování. Na knize s námi spolupracovala odbornice na výživu RNDr. Michaela Bebová alias Biochemička.
ANOTACE
Kuchařka nebo průvodce zdravým stravováním? Obojí! Kromě 103 sezónních receptů v knize najdete celou řadu srozumitelných návodů a tipů, jak jíst zdravě. Zbrusu nový koncept je plný inspirace, překvapivého obsahu a nádherných fotek, které vás hravou formou postupně vedou k tomu, abyste se naučili přemýšlet o skladbě jídla na talíři, výběru surovin nebo velikosti porcí.
Pomocí knihy si snadno sestavíte jídelníček nebo můžete jen tak listovat a objevovat nové chutě a zdravé kombinace. Ukážeme vám, že to není žádná věda, většinu receptů připravíte do 30 minut – ze surovin, které seženete v běžném obchodě.
Kuchařka skvěle rozšíří vaši stávající sbírku – ať už hledáte nové recepty nebo chcete proniknout do principů zdravého stravování. Na knize s námi spolupracovala odbornice na výživu RNDr. Michaela Bebová alias Biochemička.
A NEBO TŘEBA TAKÉ ZDE
Nevěřte poplašným mýtům. Zde jsou fakta, která byste měli vědět o vakcinaci
Symptomy nemoci COVID-19: Jak se v nich vyznat a kdy zpozornět?
Základní doporučení pro péči o silnou imunitu v období hrozby nakažení novým typem koronaviru
Panika a strach z koronaviru tělu škodí. Jak se chovat v období krize?
Čisticí tonikum má silné protivirové a antibakteriální účinky. Vyrobte si ho doma
Jednoduché shrnutí: 10 základních bodů o koronaviru
Jak v těchto dnech dobít naději a životní energii
Jak se bránit nákaze? Speciální dechové cvičení na podporu plic a vhodný doplněk stravy
Odborníci se vyjadřují k podpůrné léčbě nemoci COVID-19: Jaké léky a doplňky stravy jsou vhodné?
Prázdniny a COVID-19: Jaká opatření se vyplácí dodržovat, i když už oficiálně nemusíme?
Bavlněné versus jednorázové roušky: Jak se o ně správně starat?
Vyvracíme mýty: Proč se nebát roušek a respirátorů
Jak zvládnout „být single“ během pandemie
Strava jako prevence mrtvice: Co patří do jídelníčku
Co jíst s vysokou hladinou kyseliny močové
Jak na kvalitní spánek: proveďte 7 snadných změn
Může pití při jídle narušovat trávení?
Nejhorší jídla, která si můžete dát v restauraci
9 superpotravin, které v létě najdete v Česku
Jak se projevuje cukrovka druhého typu?
Káva s citronem: Vyplatí se je pít společně?
proženy.cz: Kolagen a zdraví kloubů: Kdy ho začít doplňovat, jak a proč?
Káva a infarkt: Existuje souvislost?
Intolerance chladu: Proč jsou na něj někteří tak citliví?
proženy.cz: Intolerance laktózy: proč ji někdo má a jiný ne?
proženy.cz: Proč se ráno na lačno napít čisté vody?
proženy.cz: Jak kofein působí na mozek?
Špičkou dolů, v kartonu a v lednici. Jak skladovat vejce?
Rozhovor se mnou na Bezhladoveni.cz
Zdravý jídelníček stojí na základních potravinách, říká biochemička RNDr. Michaela Bebová
11 potravin a surovin, které se (téměř) nikdy nezkazí
Aby štítná žláza fungovala: co pro to můžete denně dělat?
11.2.2021
Černá listina potravin aneb Čemu se výživáři vyhýbají?
Co o vašem zdraví napoví větry a nadýmání
Droždí zatočí nejen se zimními chmurami!
Tělesný pach: Jak vzniká a co jej ovlivňuje?
Hrstka denně stačí. Vlašáky jsou prospěšné v mnoha ohledech
recept: Závin z domácího pivního těsta
proženy.cz: Co se v těle děje, když se přejídáte?
recept: Jablečný crumble
proženy.cz: Když vás večer honí mlsná: 4 rady, jak s tím skoncovat
recept: Domácí tvaroháček s fíky
recept: Veganské špagety „carbonara“
Rozhovor na Vitalweb.cz: Vitamín C je nuda! Dejme na podzim šanci černému česneku, adaptogenům nebo zázvoru, říká Michaela Bebová
Léčivý zázvor. S čím vším pomůže?
Jaké hygienické zásady dodržovat při nákupu potravin?
Jaké přínosy má život bez kofeinu
rozhovor na Vitalweb.cz: Stav ženy před otěhotněním určuje mnohé do budoucna. Strava je mocná hybná páka, říká Michaela Bebová
Když střeva stagnují aneb Jak řešit, když nemůžete na WC?
recept: Tagliatelle s domácí rajčatovou omáčkou
Týdeník Květy: Jak zdravý je náš chléb? Pravda a mýty o základní potravině
recept: Letní bramborový salát s libečkovým pestem
5 věcí, které byste neměli dělat s prázdným žaludkem
Bojujete s vnitřním tukem? Tyto potraviny vám pomohou
Proč je dobré znát svou krevní skupinu
Je druhá vlna koronaviru reálná a lze se bránit dopředu?
Rozhovor pro FLOWEE: Koronavirus? Mám za to, že už nikdy nezmizí, říká biochemička Michaela Bebová
prozeny.cz: 5 zvyků pro prevenci srdečního infarktu
proženy.cz: Utečte alzheimerovi z lopaty: Které faktory můžete ovlivnit?
recept: Marcipánová bábovka
recept: Tvarohové knedlíky s jahodami
tetadrogerie.cz: Zdravé potraviny, jak je neznáte: sója
recept: Kosmatice
recept: Špaldové krekry se semínky
recept: Zapečené těstoviny s brokolicí
článek: Chřest – lahůdka s prospěšnými účinky na naše zdraví
recep: Slaný koláč s tofu-chřestovou náplní
3 důvody, proč si dát místo kávy čaj s mlékem
Potraviny pro zdravou slinivku: Co škodí a co prospívá?
recept: Rebarborová galetka
Rebarbora – krátká sezóna je tu, tak ji nepropásněte!
Stáří bez demence aneb Co teď musíte začít dělat?
recept: Bábovka s citrónovou polevou
Jak vypadá, když chuť vypoví službu?
recept: Čokoládová pěna s nádechem pomeranče
6 návyků, které poškozují zdraví mozku
Rozhovor s Petrem Havlíčkem: Radost z jídla střídají psychické problémy, emočních jedlíků přibývá
Snídaně je základ dne. Co do ní patří a do naopak ne?
Tetadrogerie: Vláknina: zbaví vás pocitu hladu a podpoří trávení
Potraviny pro zdravé ledviny: Co jíst a čemu se vyhnout?
Rozhovor pro Hospodářské noviny
Rozhovor v e-verzi
recept jogadnes.cz: Špenátové rolky s medvědím česnekem
Jaká jsou nejzdravější koření a čím tělu prospívají?
recept: Velikonoční Jidáše
Rozhovor pro nedělní Aha k aktuálnímu tématu, novému typu koronaviru
Trápí vás ošklivé faldy? Poradíme, jak se jich zbavit
Potraviny pro zdravé plíce: Co jíst a čemu se vyhnout?
jogadnes.cz: Žijte jednoduše aneb jak neplýtvat potravinami
recept: Zelená polévka z medvědího česneku
10+1 otázek
Rozhovor s Petrem Havlíčkem: Vědecké studie nás jíst nenaučí, výživa je individuální
jogadnes.cz: Jídlem na podporu imunity
recept: Plněný croissant s mozzarellou a bazalkovým pestem
proženy.cz: 8 hlavních příčin, které mohou způsobit vysoký krevní tlak
Nedaří se vám zhubnout? Možná máte zpomalený metabolismus
Fóbie z cukru: Je třeba se ho opravdu bát?
recept: Žampionový krém
Krz je organizován ve třech víkendových částech:
1. část: 24. 10. - 25. 10. 2020
2. část: 14. 11. - 15. 11. 2020
3. část: 28. 11. - 29. 11. 2020
Lektorky: RNDr. Michaela Bebová a MUDr. Marie Skalská
Cena: 9 900 Kč
Místo konání: Praha 1 (poblíž Florence)
V kurzu zdravé výživy se zaměříme pouze na reálné, pravdivé a hlavně praktické informace, bez zabarvení výživovými styly a potravinářského byznysu. Naučíte se orientovat v potravinách, budete schopní sestavit individuální jídelníčky na míru vám i vašim blízkým a hlavně získáte dostatek vědomostí na to, aby jste většinu informací, které se k vám dostanou, dokázali vyhodnotit podle svého zdravého selského rozumu.
Přihlášku si můžete vytvořit ZDE
proženy.cz: Chyby, které po čtyřicítce mohou srdce vyřadit z provozu
ČT1 POLOPATĚ – reportáže
5 benefitů eukalyptového oleje: S čím vším si poradí?
recept: Ovesná kaše s růžičkovou kapustou
recept: Lilkové minipizzy
recept: Hamburger z černých fazolí
recept: Guláš z hlívy ústřičné
jogadnes: Vliv nadměrné konzumace soli na naše zdraví
recept: Kapustové placičky s krémovým křenovým dipem
Víte, jaká je vaše ideální váha?
Bezlepková dieta: Můžete při ní zhubnout?
recept: Vánočka – základní recept
recept: Vanilkové rohlíčky – základní recept
proženy.cz: Vánoční období fandí oříškům. Které tělu prospívají nejvíce?
Vitalweb.cz: Rozhovor – Jaké tuky jsou nejvhodnější pro pečení cukroví, smažení kapra nebo přípravu majonézy?
jogadnes.cz: Jak na vánoční cukroví, které je zdravé a bez zbytečné chemie
recept: Masala chai
Vitalweb.cz: Rozhovor – Pesticidy, konzervanty a syntetická barviva. Jak připravovat cukroví bez skryté chemie?
jogadnes.cz: Ořechy – výběr, péče a skladování
recept: Pikantní mrkvová polévka s kari
recept: Čokoládový chlebíček s pošírovanými hruškami
jogadnes.cz: Cukr a jeho vliv na mozek a psychiku
recept: Květákové placičky
proženy.cz: Stárnout s grácií není těžké, stačí vědět, jak na to
recept: Krémová česnečka
jogadnes.cz: Tuky – tukofóbie je pryč, oslavujme!
recept: Jahelník s jablky a sušenými švestkami
proženy.cz: 4 skupiny potravin pro zdravý mozek
jogadnes.cz: Alternativy a náhražky mléčných výrobků
recept: Tofu tikka masala
prozeny.cz: Pět „zdravých“ sladidel, která vám mohou ublížit
tojesenzace.cz: 6 dobrých zvyků zdravých a šťastných žen
jogadnes.cz: Brownies z červené řepy
Tetadrogerie.cz: Jíte a hubnete: Víte, jak fungují negativní kalorie?
Multisport: Strava v období podzimu
jogadnes.cz: Jak na zpomalený metabolismus
recept: Dýňový hummus
jogadnes.cz: Dýně Hokkaido
recept: Pikantní dýňová polévka se zázvorem
jogadnes.cz: Pracharanda – přírodní sladidlo z hrušek
recept: Jablečné chutney
proženy.cz: Jak při pečení nahradit vejce?
jogadnes: Švestky – první vlaštovky nadcházejícího podzimu
recept: Bramborové šišky se švestkovým rozvarem
prozeny.cz: Pomůže vám kofein zhubnout?
tetadrogerie.cz: Není kilo jako kilo! Kilo svalů vypadá jinak než kilo tuků
Týdeník Květy: Český národní poklad – brambory
jogadnes.cz: Hřib, křemenáč, bedla nebo babka – jedlé houby ve výživě
recept: Špaldoto s liškami
prozeny:cz: Alkalická dieta je opředena mýty. Měli byste jim věřit?
recept jogadnes.cz: Dušené houby na sádle s bylinkami
Sušené ovoce: zdravá náhrada sladkostí nebo kalorická bomba?
prozeny.cz: Chcete konečně zhubnout? Začněte od střevních bakterií
prozeny.cz: Proč se vám dělá špatně, když si v autě čtete?
jogadnes.cz: Okurka, dáma co osvěží
recept: Studená okurková polévka s koprem
jogadnes.cz: Červený rybíz – lahodný zdroj vitamínu C
recept: Rybízový koláč s tvarohem
Přírodní sladidla: Záruka zdraví a štíhlé postavy?
jogadnes.cz: Maliny a ostružiny – plody nadupané antioxidanty
recept: Ovesné kostky s malinami
proženy.cz: Proč je vaše stolice zelená? Na vině není pouze jídlo!
jogadnes.cz: Cuketa - letní královna zahrad i našich kuchyní
recept: Cuketová pizza s mozzarellou
Náhrady mateřského mléka: Vyznejte se v nich
proženy.cz: Je tuňák v konzervě zdravý?
jogadnes: Borůvky - vyražte nasbírat pravé superpotraviny
recept: Nepečený borůvkový dort
proženy.cz: Jíst kávová zrna místo pití kafe: Ano, nebo ne? A proč?
Blog kalorické tabulky: Knäckebroty, krekry, pufované chlebíčky či bílkovinný chléb – alternativy pečiva z odborného pohledu
jogadnes.cz: Umeocet - doplní minerály a potěší střeva
recept: Galletka s mákem a švestkami
proženy.cz: Plody, které nejsou tím, čím se zdají být
Alkohol a hubnutí: Vše, co jste chtěli vědět
Letní Jóga DNES už se hřeje na stáncích a v trafikách! Tentokrát na téma Pitný režim (nejen) v letních měsících.
prozeny.cz: Káva s mlékem: Ano, či ne?
prozeny.cz: 5 příčin věčné žíznivosti aneb Tyhle nemoci vám hrozí
jogadnes.cz: Jahody - na sezonu se těšíme celý rok
recept: Jahodové tiramisu do skleničky
jogadnes.cz: Meruňky – oranžové ovoce, které Češi milují
recept: Meruňkové knedlíky se zakysanou smetanou a rapadurou
článek: Perlivá voda: Pít či nepít?
článek: Kedlubna – nenápadná, ale všestranná zelenina
recept: Kedlubnový salát s tofunézou
5 potravin, které mohou v těle spouštět záněty
článek na jogadnes.cz: Zdravá výživa jako elixír mládí
recept: Bezinkový sirup
proženy.cz: 3 signály, podle kterých poznáte otravu z jídla
článek na jogadnes.cz
Chřest – lahůdka s prospěšnými účinky na naše zdraví
recept: Jarní salát s chřestem a dijonskou zálivkou
recept: Chia pudink s kiwi pyré
Cvičení ráno na lačno: zhubnete více nebo je to mýtus?
Je normální chodit na velkou po jídle?
Květnová Jóga DNES je ode dneška na stáncích! Tentokrát v ní najdete můj článek o SEROTONINU, o úžasném hormonu štěstí a dobré nálady, který je ZDARMA pro všechny, jen je potřeba vědět, jak ho aktivovat a jak ho na sebe nechat působit.
Dá se zhubnout po menopauze? Ano, poradíme vám, jak na to
recept: Špaldové makové koláče
6 triků pro ploché bříško. Vyzkoušíte je?
Obilné kaše: Prospívají zdraví nebo se po nich tloustne?
recept: Vláčný mazanec s tajnou ingrediencí
5 potravin, jejichž konzumaci byste neměli zanedbávat
Odborná recenze na doplněk stravy Curcuma Caps (JUST - NAHRIN)
5 TIPŮ, JAK SHODIT TĚHOTENSKÁ KILA, I KDYŽ KOJÍTE
článek: Očista vs. detoxikace: Jak na rozumnou jarní očistu?
recept: Cizrnová čoko-pomazánka
článek: Proč nás každé jaro trápí jarní únava a lze jí předcházet?
recept: Pesto z medvědího česneku
recept: Zelené matcha smoothie
proženy.cz: Francouzská dieta: Vše, co můžete sníst, vás překvapí
recept: Zelený salát s klíčky mungo
článek: 6 nejčastějších příčin, proč máte stále hlad
proženy.cz: Vláknina pro srdce, snížení cholesterolu i lepší zažívání
Týdeník Květy: Nové trendy v jídle - co je opravdu zdravé?
recept: Zapečené palačinky se špenátem a ricottou
článek Zdravá výživa jako elixír mládí
proženy.cz: Kyselina citrónová: Je rakovinnotvorná?
recept: Mrkvové lívance s opečeným banánem
Částečné hladovění: Cesta ke štíhlé postavě?
ČT1 Polopatě: Luštěniny ve výživě
recept: Gnocchi se šalvějí
CVIČENÍ A JÍDLO: CO SI DOPŘÁT PŘED A PO NĚM?
recept: Kmínový ne(chléb)
proženy.cz: Existuje denní doba, během níž spálíte nejvíce kalorií? Ano!
recept: Salát Coleslaw z červeného zelí
článek: Nehledejme viníka v jednom typu potravin, hledejme ho v sobě
recept: Cizrnové řezy se skořicovým krémem
recept: Hráškové placičky
recept: Pomazánka z řapíkatého celeru
recept: Pikantní polévka z batátů
Lednová Jóga DNES
Lednové číslo s krásným tématem "Buďme k sobě laskaví" je už pár dní na světě. Trvalo mi jen několik sekund, než jsem měla jasno, k čemu bychom v rámci svého zdraví měli být laskaví my a o čem tedy bude můj další článek. Takže: Buďte laskaví ke svému STŘEVU
Na Nikol nemám :), ALE... více než na fotku jsem pyšná na TEXT, protože si myslím, že se tam podařily prodat vykričníky, na které se v oblasti výživy snažím upozorňovat. Rozebrali jsme nejčastější otázky/problémy, se kterými se setkávám: alkohol, nesmyslnost diet, pečivo, tlustí podvyživení a problematika snídaní. Časopis je právě na stáncích a v rámci REAL STORY je výživa doplněna jak o oblast fitness, tak o oblast koučinku.
_________________________________________________________