- 0,5 kg rebarborových řapíků
- 3 lžíce třtinového cukru
- máslo na vymazání
na drobenku
- 100 g hladké špaldové mouky
- 50 g jemných ovesných vloček
- 75 g kvalitního čerstvého másla
- 75 g cukru - použijte 40 g třtinového cukru a 35 g kokosového cukru
- 1 žloutek
- Troubu předehřejte na 180 °C a zapékací mísu si lehce vymažte máslem.
- Řapíky rebarbory omyjte, škrabkou sloupněte vrchní slupku a nakrájejte na malé kousky. Poté je promíchejte s cukrem a rozprostřete na dno zapékací mísy.
- V míse si připravte drobenku: smíchejte mouku a ovesné vločky, na kousky pokrájené máslo, oba cukry a žloutek. Vše důkladně prsty užmoulejte. Drobenku rovnoměrně navrstvěte na rebarboru.
- Pečte zhruba 30 min. Nechte lehce vychladnout a poté podávejte nejlépe ještě teplé a nebo vychlazené z lednice (tak to mám nejraději já).