Porce: 1
Doba přípravy: 40 min
Označení: vegetariánské, veganské a bezlepkové
- 250 g růžičkové kapusty
- 1 mrkev
- 1/2 červené cibule
- 30 g kešu
- kardamom
- římský kmín
- olivový olej pro teplou kuchyni
- extra panenský olivový olej
- chilli
- sůl, pepř
1. Růžičkovou kapustu očistěte a přepulte, mrkev ostrouhejte a rozkrojte na měsíčky, cibuli pokrájejte na kousky. Vše dejte na plech vyložený pečícím papírem.
2. Zeleninu zasypte kardamomem a římským kmínem, přidejte špetku chilli, pořádně opepřete a osolte. Vše zalijte olivovým olejem, posypte kešu a jemně promíchejte.
3. Pečte v předem předehřáté troubě na 180 °C 30 min a jednou v průběhu pečení promíchejte.
4. Podávejte jako přílohu či samotné a ještě ve finále poctivě zalejte extra panenským olivovým olejem, který zelenině sluší.