Porce: 2
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, bezlepkové
Ingredience
- 6 domácích bílých/zelených paprik (různé pálivosti, podle chuti)
- 12 středních rajčat
- 1/2 červené cibule
- 4 bio vajíčka
- 2 lžíce řepkového oleje
- 100 g uzeného tempehu
- 1 zarovnaná lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé (maďarské) papriky
- 1/2 lžičky chilli
- sůl, pepř
1. Papriky, rajčata a cibulku očistěte a nakrájejte na kousky. Tempeh nakrájejte na menší kostičky. Pokud chcete, můžete rajčata nejprve zalít horkou vodou a sloupnout slupky. Mně to přijde u domácích rajčat škoda, tak je nechávám.
2. Na pánev nalijte řepkový olej, přidejte červenou cibulku, papriky i rajčata. Osolte, opepřete a restujte 5 min. Poté přidejte všechno koření, lehce podlijte a duste dalších několik minut.
3. Přidejte uzený tempeh a prohřejte.
4. Na závěr zvyšte teplotu a vyklepněte do pánve vejce. Jemnými tahy vejce zamíchejte do krémové konzistence a už jen stáhněte z plotny.
5. Dochuťte podle vlastní chuti (já jsem přidala trochu oregana) a podávejte samotné, s pečivem nebo např. s opečenými brambory.
Dobrou chuť!