Porce: 8
Doba přípravy: 1 hod + chlazení
Označení: vegetariánské
Ingredience
- 140 g hladké špaldové mouky
- 120 ml řepkového oleje
- 2 bio nebo domácí vejce
- 100 g třtinového cukru
- 30 g kokosového cukru
- 200 g pyré z dýně hokkaido (čistá upečená dýně, rozmixovaná s trochou vody do hladkého pyré)
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička perníkového koření
- 1/2 lžičky skořice
- špetka soli
Na krém
- 1 balení Philadelphie (175 g)
- 40 ml javorového sirupu
- 1 balení vanilkového cukru
Na posypaní
- Sense coco kokosové lupínky
Pozn. Můžete použít i ricottu, ale Philadelphie má nejvhodnější konzistence. Je to jako když místo mascarpone do tiramisu použijete tvaroh a smetanu.
Postup- Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 22 cm si vymažte olejem a vysypte lehce moukou.
- V jedné míse smíchejte všechny sypké ingredience mimo cukrů. V druhé míse vyšlehejte vejce s olejem a postupně i s oběma cukry. Na závěr vše spojte a vmíchejte i dýňové pyré.
- Těsto vlijte do připravené formy a pečte zhruba 30–35 min. Ke konci zkontrolujte špejlí a poté vyndejte.
- Mezitím, co koláč chladne, si připravte krém. V misce vyšlehejte krémový sýr se sirupem a vanilkovým cukrem. Vychladlý korpus pak rovnoměrně potřete a na závěr posypte kokosovými lupínky. Dejte vychladit do lednice alespoň na 3 hodiny a pak můžete podávat.