- 100 g kuskusu
- 60 g ovesných vloček
- horká voda
- ½ kostky BIO zeleninového bujónu
- ½ lžičky prášku do pečiva
- plátek másla (10-15 g)
- 1 cuketa
- ½ cibule
- 1 vejce
- koření
- nastrouhaný parmazán (cca 30 g)
Postup
1. Vločky smíchejte s kuskusem, přidejte rozdrobenou půl-kostku zeleninového bujónu a zalijte vroucí vodou tak, aby byla směs jen lehce ponořená. Přikryjte talířkem a nechte nabobtnat.
2. Mezitím si na pánvičce na olivovém oleji a cibulce orestujte nadrobno nakrájenou cuketu.
3. Do směsi kuskusu a vloček (nesmí být kašovitá) vmíchejte prášek do pečiva a plátek másla. Výslednou směs „vytlačte“ do pekáčku vyloženého pečícím papírem.
4. Základ poklaďte orestovanou cuketou a přelijte rozmíchaným vejcem s 50 ml mléka (i rostlinného). Pečte 20 min při 180 °C, poté posypte parmezánem a troubu přepněte na grill. Zapékejte ještě dalších 10 min.
TIP – Na topping můžete použít úplně vše, co vás napadne – sušená rajčata, tuňák, fazolky, šunku, olivy, kukuřici...improvizaci se meze nekladou! :)