Porce: 2 menší "pro ženy"
Příprava: 15 min
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience- 8 listů římského salátu
- 1 červená paprika
- 4 menší oválná rajčata
- 2 řapíky celeru
- 6 sušených rajčat a olivový olej ze sklenice
- 40 g vypeckovaných oliv kalamata
- 60 g kvalitní ricotty (já jsem použila ricottu z La Formaggeria)
- čerstvá bazalka
- himalájská sůl, citrónová šťáva
1. Zeleninu omyjte a pokrájejte na kousky.
2. Připravte si dvě hluboké misky a postupně do nich dejte římský salát, papriku, rajčata, řapíkatý celer, pokrájená sušená rajčata, olivy a bazalku. Na závěr lžičkou přidejte z kelímku kopečky ricotty a salát zalijte po dvou lžících olivového oleje ze sušených rajčat. Dle chuti můžete ještě lehce dosolit himalájskou solí a přidat citrónovou šťávou.
K salátu se skvěle hodí domácí krekry
recept na ně naleznete ZDE
.