Články

RECEPT: Jarní salátek s ricottou

Porce: 2 menší "pro ženy"

Příprava: 15 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience
  • 8 listů římského salátu
  • 1 červená paprika
  • 4 menší oválná rajčata
  • 2 řapíky celeru
  • 6 sušených rajčat a olivový olej ze sklenice
  • 40 g vypeckovaných oliv kalamata
  • 60 g kvalitní ricotty (já jsem použila ricottu z La Formaggeria)
  • čerstvá bazalka
  • himalájská sůl, citrónová šťáva
Postup

1. Zeleninu omyjte a pokrájejte na kousky.

2. Připravte si dvě hluboké misky a postupně do nich dejte římský salát, papriku, rajčata, řapíkatý celer, pokrájená sušená rajčata, olivy a bazalku. Na závěr lžičkou přidejte z kelímku kopečky ricotty a salát zalijte po dvou lžících olivového oleje ze sušených rajčat. Dle chuti můžete ještě lehce dosolit himalájskou solí a přidat citrónovou šťávou.

K salátu se skvěle hodí domácí krekry

recept na ně naleznete ZDE

.