Množství: na dortovou formu o poloměru 22 cm
Příprava: 60 min
Ingredience- 70 g hladké špaldové mouky
- 60 g kvalitního změklého másla
- 1 vejce
- 50 g třtinového cukru
- 1/2 pytlíčku kypřícího prášku bez fosfátů
- špetka soli
- 150 g borůvek
na drobenku
- 40 g hladké špaldové mouky
- 25 g másla
- 25 g třtinového cukru
- Troubu si předehřejte na 170 °C.
- Kousek másla si odkrojte na vymazání formy a zbytek třete s cukrem. Poté přidejte vejce, mouku, špetku soli a kypřící prášek. Vše důkladně promíchejte. I když se vám zdá těsto tuhé, nevadí, ve formě ho rozetřete stěrkou.
- Formu si vymažte máslem a vysypejte trochou mouky. Poté do ní přendejte těsto a pomocí stěrky rozetřete po celé ploše.
- Na těsto postupně rozprostřete borůvky. V malé mističce utřete drobenku a rozvrstvěte po celé ploše koláče.
- Pečte zhruba 40 min a dejte si ho hned nejlépe ještě teplý.