Články

RECEPT: Rychlý borůvkový koláč

Množství: na dortovou formu o poloměru 22 cm

Příprava: 60 min

Ingredience
  • 70 g hladké špaldové mouky
  • 60 g kvalitního změklého másla
  • 1 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • 1/2 pytlíčku kypřícího prášku bez fosfátů
  • špetka soli
  • 150 g borůvek

na drobenku

  • 40 g hladké špaldové mouky
  • 25 g másla
  • 25 g třtinového cukru
Postup
  1. Troubu si předehřejte na 170 °C.
  2. Kousek másla si odkrojte na vymazání formy a zbytek třete s cukrem. Poté přidejte vejce, mouku, špetku soli a kypřící prášek. Vše důkladně promíchejte. I když se vám zdá těsto tuhé, nevadí, ve formě ho rozetřete stěrkou.
  3. Formu si vymažte máslem a vysypejte trochou mouky. Poté do ní přendejte těsto a pomocí stěrky rozetřete po celé ploše.
  4. Na těsto postupně rozprostřete borůvky. V malé mističce utřete drobenku a rozvrstvěte po celé ploše koláče.
  5. Pečte zhruba 40 min a dejte si ho hned nejlépe ještě teplý.