- 60 g tapiokových perel
- 180 ml vody
- 180 ml sójového mléka
- 35 ml agávového sirupu
na ořechy
- 60 g vlašských ořechů
- 20 g másla
- 25 g třtinového cukru
Pudink můžete podávat buď teplý nebo ztuhlý z ledničky, já zde popíšu postup na přípravu teplého.
1. Perly nechte namočené v trojnásobném množství vody nejlépe přes noc, do rána nebo alespoň 3-5 hodin.
2. Ráno je přelijte do kastrůlku, přidejte sójové mléko a sirup.
3. Poté si na pánvičce připravte karamelizované ořechy. Vlašáky pokrájejte na menší kousky a s cukrem a máslem je zhruba 5 minut pražte na pánvičce a poté odstavte.
4. Na tu samou plotýnku přendejte kastrůlek s perlami. Postupně zahřívejte a míchejte až do konzistence pudinku, poté odstavte.
5. Pudink nalijte do dvou misek a nechte 3 minuty zatáhnout. Poté posypte karamelizovanými ořechy a podávejte. V případě vychlazené verze pudink nechte ztuhnout v ledničce a ořechy posypte až při podávání.
PS: Tapiokové perly už můžete koupit běžně ve zdravé výživě v balení po 100 g a více. Cena se pohybuje okolo 30-50 Kč.